Diskografija
doma
karijera
cd
basoteka

Član sam nove postave grupe Boa od 1989. do 1994. godine, kada band prestaje djelovati. U tom razdoblju grupa izdaje tri studijska albuma: Prvi val 1990. godine, 81-82 1992. godine i Kraj djetinjstva 1994. godine. Osim stalnih članova: Paolo Sfeci - bubnjevi, Mladen Puljiz - vokal, Slavko Remenarić - gitara i Buč - bas, u tom razdoblju s bandom suraduju i drugi poznati glazbenici: Ivana Ranilović-Vanna i Franciska Gluhak kao prateći vokali, Zvonimir Dusper, Ilan Kabiljo, Kruno Brezak i Gojko Tomljanović kao klavijaturisti, Saša Nestorović (soprano sax), Damir Lipošek-Keks (gitara), Dino Dvornik i Drago Mlinarec kao gostujući pjevači i drugi. 1992. godine Boa je pozvana da predstavlja Hrvatsku na Festivalu mladih umjetnika Mediterana u Barceloni, u povodu čega je izdan zajednički CD svih sudionika.

Član Songkillersa postajem 1992. godine i to u postavi: Buč - bas, Željko Banić - gitara, Damir Šomen - bubnjevi i Miha Hawlina - tenor sax. Postavši lokalna klupska funky atrakcija, band počinje uspješnu suradnju s Dinom Dvornikom s kojim snima jednu od najboljih live ploča ikada izdanih u Hrvatskoj - CD pod nazivom Dino Dvornik & Songkillers - Live in Munchen iz 1994. godine. Band surađuje i s Oliverom Dragojevićem na njegovom CD-u Neka nova svitanja iz 1994. godine i Tonijem Cetinskim na albumu Ljubav i bol iz 1995. godine. Te iste godine band počinje snimati svoje vlastite originalne pjesme, koje su ovih dana i objavljene.

U prvoj postavi iz 1990. godine The Bastardz čine: Buč - bas, Zoran Jager - gitara, Goran Markić - bubnjevi, Alan Bjelinski - klavijature i Miha Hawlina - tenor sax. U tom sastavu band svira po lokalnim zagrebačkim klubovima i nastupa kao “kućni band” televizijske show-emisije Top-Cup, snimajući poznate strane hitove u funk stilu, a i svoje originalne skladbe. Band 1991. godine prestaje raditi, da bi se ponovo okupio u ljeto 1995. godine u izmijenjenom sastavu i to: Buč - bas, Zoran Jager - gitara, Helena Bastić - vokal, Kruno Levačić - bubnjevi i Gojko Tomljanović - klavijature. Te iste godine grupa izdaje mini LP Your love s vlastitim materijalima, od kojih se pjesma “Tvoja ljubav” izdvojila kao veliki radijski i TV hit. Zahvaljujući sviračkoj kvaliteti, band osvaja Porin ‘96 u kategoriji debitanta godine. Nakon toga, stjecajem raznoraznih okolnosti, band prestaje postojati u tom sastavu.

Istodobno, potkraj 1996. godine, počinjem surađivati s Vješticama i pripremati materijale za svoj samostalni album BUČ-J.M.B.G. Uz mene, u Vješticama su Mladen Juričić Max - gitara, Boris Leiner - bubnjevi i Ivan Androić - flauta, charango, panova frula, te povremeni suradnik Gojko Tomljanović - klavijature. Sljedeće godine (1998.) grupa namjerava snimiti novi studijski album, s novim i prerađenim tradicionalnim pjesmama. Istodobno, pomažemo našem prijatelju Žanu Jakopacu - gitaristu, autoru glazbe i tekstova oko njegovih materijala.

Ostala diskografska izdanja na kojima sudjelujem kao studijski glazbenik:

  • Boris Novković & Noćna straža - Dok svira radio
  • Massimo Savić - Muzika za tebe
  • Ilan Kabiljo - La Cienega
  • Oliver Dragojević - Vrime
  • Darko Rundek - Apokalipso
  • Lidija Bajuk - Stare pjesme iz Hrvatske
  • Dino Dvornik - Enfant Terribile

Tu su i snimke na kojima surađujem s grupom Magazin, Nenom Belanom, Ivanom Banfić, Vannom i ET-jem i drugima. Ne čudite se tom šarolikom društvu, pravi je profi spreman na sve i uvijek na visini zadatka (naravno, ako to prati i odgovarajući honorar). Sudjelovao sam i u realizaciji glazbe za TV-reklame: “Ronhill light”, “Ožujsko pivo”, “Chio chips”. Autor sam najavnice za prošlogodišnju HTV-ovu show-emisiju “I to sam ja”, kao i skladatelj nove dramske serije “Dok vrijeme prolazi”. čije se emitiranje očekuje u početku proljeća sljedeće godine.

Dino Dvornik & Songkillers