Dragi prijatelji, zaljubljenici u duhovnu glazbu, u našeg nebeskog Oca i svi vi „možda“ slučajni posjetitelji…

Dobro došli na stranice grupe Novo Svitanje!

 

Nadamo se da ćete ovdje pronaći ponešto za sebe, za svoju dušu, a možda i nešto što ćete poželjeti podijeliti s prijateljima, svojim obiteljima ili kolegama s posla (pokoju glazbeno-duhovnu notu) J!

 

Trudit ćemo se redovito ažurirati ove stranice a vi nam možete u tome i pomoći slanjem prijedloga kako ih još poboljšati. Sve savjete šaljite nam u NS Inbox (duhovnu e-mail kutiju u koju primamo isto takve mailove J)

 

Ako se još nismo „uživo“ upoznali, nema veze! Vjerujemo da smo, ako ovo čitate, već nekako spojeni pa je samo pitanje vremena kad će nas Gospodin povezati na još neki način. To prepuštamo Njegovoj Providnosti.  Dakle, nadamo se da ćemo si jednom i u „stvarnom“, a ne samo u ovom „virtualnom“ svijetu, pružiti ruku i upoznati se!

 

Budući da smo ovu rubriku nazvali „NOVOSTI“ bio bi red da nešto i kažemo o NovoSvitanjskim novostima. Međutim, ipak bismo se još malo vratili mjesec unazad a „prave“ novosti će osvanuti, nadamo se, kroz koji dan.

Dakle, u ovo vrijeme prije mjesec dana bili smo svi, možemo reći „do grla“ ali možda je još bolje reći „svojim grlima“ u došašću, adventu, iščekujući Isusov dolazak.

 

Bila je to i „prilika“ za promoviranje našeg albuma „Već se bliži vrijeme blago“ koji je objavljen 2010. godine u izdanju Veritasa (više o albumu u rubrici Diskografija – Već se bliži vrijeme blago). Na koncertima i svetim misama izvodili smo adventske pjesme želeći istaknuti važnost i ljepotu adventa, tog tako posebnog vremena u kojem se istinski radujemo iščekujući Kristovo rođenje. Osobito je to važno danas kada se Božić pokušava pomaknuti i „nametnuti „malo ranije“… (više o adventskim nastupima u arhivi novosti – Newsletter).

 

Možemo reći da smo uistinu presretni i još se nismo „oporavili“ od one „adventske struje“ Duha Svetoga koja je putovala zrakom i sve nas obavijala. No, bilo je tu, naravno, i puno iskušenja – npr. kako ostati budan na koncertu koji imamo navečer kad smo ujutro pjevanjem animirali 5 svetih misa J. Međutim, znamo da treba malo trpjeti i žrtvovati se kako već Gospodin od nas zatraži pa se ne bunimo „previše“ J.

 

Eto, dragi naši,  uživajte u svemu što nam Bog daje! Zapitajte se svako jutro (kako kaže jedna naša pjesma po kojoj smo i dobili ime): „Novo jutro, novo svitanje, u mislima proljeće, koliko mogu pridonijeti danu što se preda mnom prostire?“

Uživajte u svakom novom jutru, u svakom novom svitanju! … I svratite češće na naše stranice, uskoro stižu NOVOSTI!

 

Bog vas Blagoslovio!

Novo Svitanje