Diskografija 


"Već se bliži vrijeme blago", naslov je albuma objavljenog u izdanju Veritasa na kojem su sakupljene najljepše hrvatske adventske pjesme.

Na poziv i pod pokroviteljstvom franjevaca konventualaca (fra Ivan Bradarić), grupa Novo Svitanje ih je izabrala i na svoj način obradila u želji da se ponovo osvježi i aktualizira ovaj djelić hrvatske glazbene baštine.

 

U vrijeme kad se pokušava nametnuti Božićni ugođaj svake godine sve ranije, daleko prije Božićnog vremena, ovaj projekt želi istaknuti kako postoji vrijeme adventa, vrijeme iščekivanja Božića, te da je to vrijeme posebno u svakom pogledu, pa tako i u dijelu koji se odnosi na glazbeno stvaralaštvo.

Na albumu se nalazi 13 pjesama, od kojih su svega njih nekoliko "opće poznate" (barem kršćanskom puku), dok su ostale, makar su i zabilježene u službenom crkvenom kantualu, na ovaj način doslovno istrgnute iz zaborava.

Iznimka je jedino 13. Pjesma na albumu – "Dolazi", koja nije tradicionalna već autorska, ali zato daje cijelom albumu poseban "potpis" Novog Svitanja.

 

Sve pjesme obrađene su modernom mješavinom popa i klasične glazbe, uz mnogo višeglasja i ritmizacija. Snimljene su u vrhunskoj glazbenoj produkciji u studiju "Kerubin"... i samo čekaju da ih poslušate...                                                   

                                                    
Izdavač:  

                                             Tekstovi

                                              Gosti na CD-u