Grupa KRAMPUSSY osnovana je 1991. godine u Bjelovaru.

Odsvirali su u tom ratnom razdoblju preko stotinjak koncerata diljem Hrvatske s mnogim poznatim izvođačima (Neno Belan, Jura Stublić, Psihomodo pop, Leteći odred, Daleka obala) od kojih je jedan dio bio u dobrotvorne svrhe. U tom ratnom razdoblju dva člana banda aktivno se uključuju u postrojbe HV i u njima ostaju godinu dana, pretežno u zapadnoj Slavoniji.

U vlastitoj produkciji izdana je kaseta Maximum Garage Punk and Roll. Nakon nje, u planu je bila druga kaseta s materijalom koji je snimljen u Velikoj Gorici i bio spreman za objavljivanje (pod radnim nazivom Prošo Božić evo tebi nožić). Nažalost, taj materijal nikad nije objavljen. U tom razdoblju band dobiva dobre kritike od medija (posebice od g. Darka Glavana) i prihvaćen je na radio postajama.

1993. godine band prestaje s radom da bi se ponovo okupili 1995. godine. S jednim s manje u nazivu, band je promijenio i glazbeni izričaj (kako se dade naslutiti iz naslova prijašnjih albuma) te pristupio profesionalnije cijelom poslu.

KRAMPUSI, par mjeseci nakon okupljanja uz pomoć producenta g. Igora Kotala, snimaju pjesmu Ako ostaviš me ti, izdaju promo kasetu (naklada 400 komada) i realiziraju video spot u vlastitoj produkciji, da bi na koncu ista pjesma bila uvrštena na kompilaciju MONITOR 1 (naklada 500 CD + 500 MC) koja je dostavljena svim radio postajama i novinama. Producent MONITOR-a je g. Igor Polak, a izdavač Sonor music - Zagreb.

Pozitivne reakcije radio postaja s više od 300 emitiranja iste, te gostovanja Krampusa na radio postajama (od Obiteljskog i Gorice do Osijeka, Zaprešića, Čakovca) pokazuju da je to bio dobar potez.

Krampusi su tijekom studenog ‘96. i veljače ‘97. u studiju ŠIŠMIŠ snimili novi materijal za vlastiti CD i MC. Snimljeno je pet novih pjesama:

  • Slonovi
  • mr. Doberman
  • Ako te poljubim
  • Nakon svih ovih godina
  • Stranac

koje su uz već snimljenu Ako ostaviš me ti činile album. Na pjesmama su gostovali i svirali uz Krampuse i Zvonimir Bučević – Buč, Zorislav Preksavec, Tony Blažinović i Zlatan Došlić. Izdavač materijala je diskografska kuća Pam-ton iz Zagreba. Tijekom lipnja snimljen je spot za pjesmu Ako te poljubim koji je promoviran na HRT-u i na svim lokalnim televizijskim postajama.

Snimljena je i pjesma Baš me briga koja je u međuvremenu objavljena na kompilaciji MONITOR 3. Nastupaju u sklopu novogradiškog glazbenog ljeta uz grupe Opća opasnost, SoulFingers i Dario Plevnik.